Wednesday, August 1, 2007

cel mai sincer si mai frumos lucru


prietenia e atunci cand esti sincer, atunci cand esti in stare sa cunosti pe cineva cu adevarat si sa-l accepti si sa-l iubesti asa cum e, prietenia e atunci cand intelegi prin ce trece celalalt si impartiti si momentele de fericire si de tristete, cand nu tii supararea si nu te razbuni,cand renunti la egoism sau orgoliu, cand renunti la planurile din seara asta numai ca sa stai cu ea pe scari s-o asculti, cand aflii ca e bolnav si iti faci multe multe griji si te sperii cand te gandesti ce-ar putea sa urmeze, cand te duci sa dormi la ea pentru ca iti e frica singur, cand iti imprumuti hainele sau cand pui smoala pe cele impumutate si totusi nu moare nimeni si esti iertat, cand te superi dar ierti, cand te certi si iti pare rau. prietenia nu e atunci cand iti pasa numai cand iti amintesti, e atunci cand esti acolo cand trebuie, cand celalalt are nevoie, atunci cand lasi totul ca sa poti sa-l ajuti si nu o faci din obligatie, prietenia nu e pe toane, nu se consuma..
prietenia e atunci cand stai ore in telefon cu toate ca ai 24$ cost suplimentar si ai deja ascunse 2 facturi, atunci cand primesti credit din senin doar pentru ca cineva s-a gandit ca nu mai ai deloc si ai nevoie.. e atunci cand vorbesti cu copii si le povestesti si vrei sa ai grija de ei, atunci cand chiulesti si iesi la suc cu anumiti oameni numai ca sa-i faci ei o placere, atunci cand ai chef de prosteli si de ras si e cineva care sa-ti faca pe plac, atunci cand dai la lucrari fara sa te astepti sa ti se dea si tie vreodata avand in vedere cunostintele si interesul pentru scoala al unora.. prietenia e atunci cand ti se face dor si cand nu poti sa stai fara sa vorbesti cu persoana respectiva.
prietenia inseamna iubire si mult mai mult, inseamna sa fi in stare sa-l pui pe celalalt mai presus de tine, prietenia inseamna incredere. prietenia adevarata e atunci cand esti in stare sa faci orice pentru celalalt iar tu, la randul tau, nu te simti singur orice s-ar intampla, atunci cand iti e rau si exista cineva sa te asculte sau sa te inteleaga, atunci cand nu esti singur de ziua ta, chiar daca nu e petrecere.. prietenia e atunci cand nu te temi sa te arati asa cum esti, cand te simti liber, prietenia iti da siguranta si te face mai puternic.
prietenia e cel mai sincer si cel mai frumos lucru. prietenia e pentru totdeauna daca stii s-o pastrezi. :)

12 comments:

D@n said...

tinde catre cel mai sincer si mai frumos post..

Erika said...

poate asa e, cum zici tu.. este unul dintre cele mai sincere si adevarate, da.. :)

Unknown said...

tu ai face asa ceva pt cineva...? ai vrea sa faci, stiu, tzi-ai dori sa faci... dar ai reushit vreodata fatza de cineva??

Erika said...

pai despre mine e vorba.. am zis ca e sincer si adevarat postul, am reusit cu cativa oameni, da. :) unii n-au apreciat, altii nu si-au dat seama, altii mi-au dat chiar mai mult decat am reusit eu sa le ofer, sau poate pur si simplu sub alta forma.. tu ce zici?
tu nu ma crezi in stare?

Unknown said...

:D poi tu t crezi in stare ? sa stai , cand toate prietenele tale sunt in orash si s distreaza, cand e un concert prodigy in orash, sau knd ,pur si simplu, nu ai kef.. sa stai cu mine intr-o scara jegoasa d bloc si sa ma ascultzi... eu poate t cred... dar atunci knd am sa vad am sa cred si ma tare

Erika said...

daca exista un motiv bun, as face si asta.. dar sa nu luam situatii ipotetica, sa luam cazuri reale.. :-? cand a fost nevoie, am fost unde trebuia sa fiu si am inteles ce trebuia inteles?

Anonymous said...

intr-adevar un post f frumos.se vede ca l-ai scris cu sufletul:)

Erika said...

@black-butterfly: probabil asta il face frumos.. merci :)

Unknown said...

deci nu.. clar si indubitabil este scris frumos atat.. mai putzin sincer dar foarte frumos...bvo

Anonymous said...

baga 24...cu cat e costul mai mare(si e) cu atat trebuie apreciat mai mult gestul.

Erika said...

@adi: poate ca nu simti tu ca ti se potriveste ce-am scris eu, dar asta nu inseamna ca sunt eu de vina sau ca mint in postul meu. poate nu e ceva in neregula la mine sau la felul cum imi tin eu prietenii aproape..
@anonim: anonimule, ai uitat sa bifezi bulina care trebuia.. :))) sau ai "gresit" in mod intentionat.. :-? costu e mareee, stiu.. o sa rectific si o sa pun 24.. ;)) :*

vebwell said...

un prieten este valoros prin însăşi ideea în sine; aceştia, prietenii, îţi pot fi mult mai aproape de suflet decât chiar propria-ţi persoană; nu îi poţi împărţi în valoroşi şi mai puţin valoroşi... doar timpul,cu surprizele pe care ţi le rezervă, este cel care poate, cel care tinde să îi trieze dar, în cu totul alt gen de categorii...

(vebwell)http://vebwell.blogspot.com/search?q=prieteni