Monday, December 3, 2007

GENERATIA X


In ziua de azi nu mai exista copii, exista numai oameni "maturi". in ziua de azi fetele vor sa cucereasca baietii cu replici din cioran, memorate cu truda si rostite pe o banca in parc, sub un plop, cu ochii intredeschisi, in stil poetic, in timp ce parul le flutura-n vant... fetele se machiaza numai cu negru pana ajung sa arate ca niste ratoni, si se imbraca in culori cat mai sterse, in negru, pentru ca "THEY DON'T FUCKIN' CARE....".
Nu le pasa cum arata si cred ca nu se coboara la lucruri superficiale, care nu tin de planul spiritual... in schimb apeleaza la cele mai penibile moduri de a atrage atentia si de a iesi in evidenta. pentru ca vedeti voi, ele sunt "ALTFEL"!
Tot "altfel" dar la extrema cealalta sunt si fetele care nu spun nimic pt ca pantalonii puma originali, bluza cu spatele gol, fara maneci si eventual si fara partea din fata, cele 3 kg de aur de pe ele, zambetul misterios (creat in mod involuntar de imposibilitatea de a-si misca prea mult muschii fetei de teama sa nu crape cumva stratul de 3 cm de machiaj ) si suncile care ies din acei pantaloni puma, fac orice baiat NORMAL! sa cada prada iubirii pe loc.. ca sa fiu clara, un baiat normal, prototipul generatiei noastre, este tot acela cu parul indreptat, vopsit si tzepi de cocalar, fond de ten, lentile de contact, epilat, cu haine cu paiete si sclipici, stramte, cu numele firmei pe ele si roz, pe care mai scrie de multe ori si "in fashion".
Toti acestia sunt niste razvratiti, rebeliunea lor nu are limite si niciunul nu va fi vreodata ca "restul". tocmai ca sa-si demonstreze nonconformismul, revolta fata de tot ce se incadreaza in tipar, fata de reguli si conventii , ei si-au pus singuri etichete si s-au impartit in turme mai mici.

si aud in fiecare zi cum oamenii vorbesc cu mare admiratie despre copiii din ziua de azi, despre cat de inteligenti si precoce sunt ei.. cand de fapt singura diferenta o face accesul la informatie si libertatea, prost inteleasa, care le da impresia ca sunt centrul universului si ca totul li se cuvine.

26 comments:

Anonymous said...

mai degrabă generația xxx :)

Vlad Voicu said...

e un pic exagerat dar cat se poate de adevarat.

Erika said...

ce e exagerat?

Vlad Voicu said...

1) nu sunt chiar toti asa
2) 3cm de fard e un pic cam mult
oricum e un pic exagerat, stiu ca pentur impresia artistica, deaia nu am inistat.

nikosita said...

eu chiar nu inteleg ce ai tu cu bietii copii. vor si ei sa se afirme. ce daca poarta puma si au 3 kile de lantz de aur la gat? ar putea avea si si 5kg.si ce, citesc si ei cioran, chiar daca nu inteleg mare lucru. iti dai seama, la 15ani sa citesti cioran, la 30 citesti... biblia. sau jules verne. si ce daca sunt ei generatia messengerului si scriu cu k si sh si tz si emoticoane. si se imbraca asa pt ca ei chiar sunt niste neintelesi ma. sunt atat de profunzi oamenii astia.. atat de sofisticati..cu nus cate esarfe..cu nus cate prostii la gat, cu insigne pe care scrie ca ele sunt nimfomane si ei prosti. cu pantaloni mulati.. punkisti. minimalisti.mda. chiar faceam misto. evident ca nici mie nu imi place generatia asta. imi pare rau de tot sa zic, dar dupa noi vin numai valuri de prosti. mai rar si minti sclipitoare. :-| insa...just for fun..este atat de haios sa le urmaresti prostia....

Erika said...

:)))))))) "cu insigne pe care scrie ca ele sunt nimfomane si ei prosti."
sa stii ca nu e frumos.. adica aia cu cioran si cu negru si moarte black-hell-satan rules-i want to die etc sunt niste oameni maturi.. care au atatea probleme si griji si viata lor e de kkt! life suuucks!
ji cLaar zsooNt nIjte neinTzseleji !!! /:) pooopikiii :*:*[:*][:*]:*[:*]:******
:)))))))

nikosita said...

fuck.am uitat de asta.si m-am gandit sa scriu cu "poooop" asa asa :)) nu ca poop nu ar insemna caca.. ;))
good job cu blogu asta :D

D@n said...

mie-mi plac alea cu balerini:D :-j ...sunt mai old-school:)))

Vlad Voicu said...

Nikosita, nu cred ca problema e ca citesc(ei) cioran la 15 ani, eu am 18 si citeam la 15 anumite carti care nu erau pentru varsta mea, cum ar fi cele de Ian McEvan.Pentru asta nu am ajuns sa agat fete cu replici din carti, si nici sa port lant de legat cainele la gat.Sincer ii prefer pe cei care citesc Cioran si nu il inteleg decat pe cei care nu citesc nimic.MAcxar ei incearca si poate vor reusi pe la 20-21 de ani sa il inteleaga.

Anonymous said...

In ziua de azi daca nu esti cool si trendy esti cam.. nimeni! Si apropo daca nu intelegi acest trend provenit din suburbii (de la copiii frustrati) inseamna ca nu esti deloc.. open minded! Si daca nu ai un tata care sa fie mare bastan si care iti cumpara cele mai senzuale haine devii bineinteles ..invizibila!dar... mai ai o sansa sa te faci remarcata! Daca ai complexe,mari,si nu te placi asa cum esti,si vrei sa arati lumii(ca doar parerea ei conteaza nu ? ) ca si TU esti cineva, sfatul meu e sa devii brusc neinteleasa. Ai putea chiar sa incepi sa mimezi ca esti ciudata, sa te plimbi toata ziua cu carti( pe care,evident,nu conteaza daca le intelegi, de fapt nu conteaza nici daca le citesti trebuie doar sa le plimbi dupa tine oriunde te ai duce ;)), sa venerezi o formatie( ale carei versuri fac neaparat referire la religie !!!), sa porti numai tricouri negre ( pe care sa nu le speli niciodata !!!) si eventual sa iti schimbi grupul de prieteni ,daca ei nu sunt neintelesi ca TINE.Ideea e ca trebuie sa faci ceva ca sa iesi in evidenta.Nu poti sa fi tu, daca acel tu nu e remarcat,discutat si controversat de toata lumea.Schimba ceva neaparat!tunde te ciudat!imbraca te si mai ciudat! Arata le tutror ca esti impotriva sistemului! (nu trebuie sa faci nimic,doar sa strigi in gura mare).
P.S. Daca inca nu ai inceput sa fi rebela si neinteleasa,grabeste te ca poate se schimba moda si, cine stie, persoanele normale si sincere sunt iar apreciate !!
Poopikkyy Erika /:)

Erika said...

@vlad: nu, nu vor reusi niciodata. cioran e acum cliseu deja si toti zbiara cat pot ca citesc cioran si ca sunt niste revoltati... de fapt sunt doar penibili! citesc cioran (si am dat exemplul asta pentru ca majoritatea pe el il venereaza, de altii n-au auzit) pentru ca vor sa ARATE ca ei urasc viata si sunt depresivi si nimeni nu-i iubeste si ca urasc pe toata lumea.. crezi ca au vreo sansa?
@corina: =))))) imi pare rau, poate la urmatoru' trend ma afirm si eu, la asta sunt depasita..

Vlad Voicu said...

Mha eu chiar cred ca e doar o faza prin care trec si al un moment dat isi vor da seama...

Anonymous said...

mda... generatia mc'Donalds. nihilistii inraiti pe umerii carora apasa toate greutatile universului.
Fuck off and die! forever!

LAme said...

Prefer sa-i spun generatia hi5...Oh da...sunt de aceeasi varsta cu ei..Si oh...daca ma gandesc bine,sunt la fel ba nu adica sper ca nu am ajuns asa.(Scuza incoerenta commentului)Ideea e ca acum daca vrei sa fii tu mai cu mot. Daca vrei sa fii "altfel" alatura-te turmei de copii care sunt mai altfel..Si pentru ca turma a ajuns deja prea mare vei ajunge sa arati ca ei. Sa fii la fel. Sfaturi nu am..Ca nu ma duce mintea.Brb ca ma duc sa ma epilez...ca sa fiu.. la fel:)

Vlad said...

"Fuck off and die! forever!", din seria "Cei bolnavi... sa fie sanatosi!" :))

lara said...

sa nu generalizam... totusi am zis mereu ca e un trend sa fii antitrend in ziua de azi...

nikosita said...

at godies: :) ai dreptate. nu am vrut sa zic ca nu ii apreciez pe cei care citesc, dar ca sa intelegi cu adevarat trebuie sa gandesti mai mult de 15 ani. si nu vb acum sa ma aflu in treaba. in fine.asta e parerea mea pt ca si mie mi s-a intamplat sa citesc o carte la 16 ani, si apoi la 18 si am inteles cam altcva din ea pt ca am si aflat pe ce piloni a fost construita cartea.

nikosita said...

vezi ca ti-am dat o leapsa :) enjoy

Anonymous said...

mda.. adevarat.. dar nu te lua de problemele altora k si tu ai problemele tale, problemele nu te fac matur, ci modul in care le rezolvi

Anonymous said...

ideea e ca nu trebuie sa judecam niciodata dupa aparente...sunt unii care chiar au probleme...destul de grave incat sa-i faca sa para altfel...

Erika said...

vaaaai! s-au simtit copilasii judecati pe nedrept..
draga bla bla bla, oricine ai fi tu, te anunt ca pe blogul meu nu am nevoie sa mi se dea lectii. de fapt in general prefer sa nu mi se dea lectii. pastreaza-ti parerile mature pt tine, te rog frumos, mai ales ca tu nu ai inteles mesajul postului. crede-ma ca stiu f bine cum e cu maturizarea foarte din timp, postul meu este despre superificialitate, snobism, prostie si oameni penibili care incearca cu disperare sa iasa in evidenta.
asa ca alta data pastreaza-ti teoriile pt tine. multumesc :)

Erika said...

:))) oameni buni, chiar nu am vazut celelate comenturi.. imi cer scuze ;))
@blur: ah, daca ai stii tu suferinta lor.. si profunzimea cu care trateaza viata.. si cat de tristi sunt pe dinauntru..... :-<
@lame: :)) da, comentul nu e prea coerent, dar cred ca am inteles ideea.. aoleu, esti baiat? 8-)
@adi: am mai discutat despre asta :*

Anonymous said...

You rock girl and you are so right!!!

D@n said...

Băi..apropos de machiaj.. mai nou, îmi plac fetele care-și dau cu o chestie roșie/violet pe la ochi...gen.. cum ar avea ochii vineți... lookul ăla de depravată... o fi ceva în neregulă cu mine?

Anonymous said...

sa inteleg ca nu iti place nici radio guerilla?

Erika said...

:))) ba da. oricum, am recitit postarea si imi dau seama ca generatiile s-au schimbat, pentru ca moda s-a schimbat