Friday, August 24, 2007

fericirea ta de lux!

ai fost invatat ca toate au un pret, dar ai inteles gresit pentru ca daca toate au un pret nu inseamna ca toate pot fi cumparate, asa cum te-ai amagit tu, cautand sa "cuceresti" lumea.. si la urma urmei la ce-ti foloseste? pentru ce atata efort, atata injosire, atata nefericire, atatea compromisuri.. ca sa ai totul! asta numesti tu fericire de fapt..
opreste-te un pic si incearca sa te uiti in jur. vezi, ceilalti se misca la fel ca tine? da-ti seama daca chiar ai ce-ti doresti, gandeste-te daca merita. opreste-te un pic si fii atent la ce esti, la cum ai ajuns sa functionezi, la toate gesturile si lucrurile pe care le faci, toate cu un scop ascuns dar precis si toate in favoarea ta, toate pe fuga. nu uita ca toate teoriile tale absurde si aparent socante despre viata, nu pot decat sa atraga atentia oamenilor, sa nu te pacalesti si tu si sa incepi sa crezi in ele, pentru ca viata adevarata o sa-ti faca praf toate filozofiile culese de prin carti si sarguincios memorate, o sa-ti demonstreze ca sunt niste bancuri proaste.
opreste-te te rog si uita-te inapoi.. uita-te la cati oameni ai lasat in urma ta si cate sunt lucrurile pe langa care ai trecut fara macar sa le iei in calcul, cate sunt acolo pe care undeva in adancul sufletului, le regreti. si la ce-ti folosesc toate cate ai daca tot nu pot sa-ti aduca inapoi momente. si nici sa te faca fericit asa cum vrei tu sa crezi ca esti.
la ce ma ajuta sa stiu ca oamenii au o parere sau alta despre mine, n-o pretuiesc.. la ce-mi folosesc toti banii din lume daca nu pot sa-mi traiesc bucuriile marunte? si cu ce ma ajuta sa am eu ultimul cuvant cand in fata mea e un om care tine la mine indiferent de cuvinte si aparente?
crezi ca daca tipi mai tare si minti fara sa te uiti cat si cui faci rau, asta te face mai puternic si mai stapan pe situatie? sau daca jignesti si te prefaci ca nu-ti pasa.. asta nu e curaj.
de ce sa-ti strig ca gresesti, de ce sa demonstrez ca eu am dreptate? nu e mult mai important sa te fac pe tine sa intelegi asta? la ce-mi foloseste sa vorbesc urat, sa ma razbun, sa urasc, sa judec?
niciunul din lucrurile astea n-o sa ramana, convinge-te ca nu e nimic sincer! tu ramai doar prin oamenii care te iubesc, prin urmele pe care le lasi

5 comments:

Anonymous said...

mi-e teama de singuratate. imi trebuie siguranta. si astfel am ajuns sa o cumpar. nu am lovit pe nimeni. si DA. MERITA. merita fiecare secunda, fiecare cent. merita fiecare cuvant, fiecare sarut, fiecare pas, fiecare zambet. sunt fericit ca tot ce am e al meu. zambesc in fiecare dimineata ... zambesc.

Erika said...

in general vorbind, daca nu esti sincer in ceea ce faci, mai ales fata de tine, tot o sa ajungi sa te simti singur ;)

D@n said...

am observat de multe ori ca pana si sinceritatea se poate cumpara... dar asta face parte rezultatul unei lumi bolnave.

in alta ordine de idei, "uita-te la cati oameni ai lasat in urma ta" e natural. Fiindca asa sunt oamenii...ai naibii de rai si de egoisti:)

Erika said...

lucrurile adevarate nu pot fi niciodata cumparate sau inlocuite :)

Vlad said...

Cel mai fericit sunt cand nu am aproape nimic, nu degeaba se spune ca daca nu ai ce pierde poti sa devii erou :)