Sunday, May 18, 2008

Once upon a time..



mie imi plac inceputurile. mereu mi-au placut. pentru ca oricat de mult farmec ar avea un lucru, o persoana sau un loc, pe parcurs ajunge sa si-l piarda si atunci ma plictisesc. numai inceputurile de povesti ma entuziasmeaza, au acel ceva ciudat.. in schimb, finalurile mi se par previzibile si banale.
la inceput e interesant tocmai pentru ca nu cunosti, esti curios si nu stii ce te asteapta. dupa ce descoperi se duce dracului tot farmecul.
de-aia as vrea ca toate lucrurile sa ramana ca la inceput, cand nu le cunosti asa de bine si esti incantat de ele..

14 comments:

D@n said...

"tot ce facem e sa ne fumam unii pe altii"
Incerc sa nu cred asta..desi tot eu am zis-o candva...
Si oricum, nu putem sa inchidem ceea ce avem mai de pret intr-o cutiuta doar pentru ca uneori, cateodata, tot ce atingem se epuizeaza.

Iar uneori, cateodata, ceea ce ne place, ceea ce iubim, ceea ce apreciem, ceea ce suntem, ramane.

Anonymous said...

Inceputul unei povesti, inceputul unei lumi, inceputul unei vieti...cred ca tocmai pentru faptul ca suntem oameni percepem inceputurile(iar cateodata uitam de sfarsit, ceea ce ne poate face sa nu mai apreciem asa cum o faceam la inceput -dar nu mereu). Daca ceea ce traim cu adevarat s-ar numi legenda personala, atunci de unde si cand stim/simtim noi ca traim cu adevarat? Poate ca tot ceea ce ne face mai entuziasmati ne apropie mai mult de acea legenda personala.
De ce lasam sa ne plece entuziasmul din priviri si de pe buze? :)

lara said...

hei, erika ce mult mi-au lipsit cuvintele astea...

notalent369 said...

hahahahahahahahahahah, acum am citit postul tau...si azi am scris tot despre inceputuri. nu pot sa cred:)))))))))))

Erika said...

@dan:
"Si oricum, nu putem sa inchidem ceea ce avem mai de pret intr-o cutiuta doar pentru ca uneori, cateodata, tot ce atingem se epuizeaza."

nu putem, dar ar fi frumos daca am putea :)

@cefacoamenii: pentru ca suntem prea curiosi sa descoperim si sa traim mult, cat mai mult si cat mai repede, probabil, si ajungem sa ne plictisim. si pentru ca avem nevoie de ceva nou de fiecare data, care sa tina viu entuziasmul de care vorbesti..
@lara: >:D< merci mult, daca scriam prea des incepeam sa va plictisesc.. :))
@notalent: si eu am avut aceeasi reactie, mai ales ca la inceput am vrut sa scriu tot despre relatii :D

Anonymous said...

Inceputurile sunt ca o promisiune; sunt entuziasm, curiozitate si freamat :)

Anonymous said...

hello! You used in December 2007 my photo. Ok, glad you liked it, but can you link me??? Thank you...

iulia said...

Lucrurile nu sunt niciodata la fel... Mcar bucura-te atunci cand nu merg spre rau :)

Resto said...

cu riscul sa para ca un cliseu...esti incantatore...esti asa, jucausa si cuprinzatoare in acelasi timp,sau daca nu, cel putin o scriitoare talentata, Go go go.

Anonymous said...

"sfarsiturile sunt previzibile si banale" .. ce dreptate ai! pacat ca nu se poate pastra senzatia de la inceput. se risipeste.

Anonymous said...

Daca alegem un sfarsit care nu poate fi altfel decat previzibil si banal, atunci viata e simpla. E important sa stim incotro (vrem) ne indreptam, nu? E important sa visam si sa ne lasam dusi de valul acestui lucru. E important sa credem ca vom reusi pana la sfarsit, fapt care ne va putea face mai multumiti si nu vom mai avea atatea regrete fata de ce-a trecut(si posibil, mai mult fata de ce nu am facut). Nu putem alerga la infinit dupa inceputuri pentru ca atunci o sa ratam finalurile mult dorite (a fi vazute); in cele din urma putem fi fericiti.
Daca ne referim la relatiile pe care le avem cu o persoana stim ca orice clipa petrecuta impreuna cu ea e unica. Aici poate fi un pic mai greu de explicat pentru ca depinde si de unul, si de celalalt. De e o poveste de dragoste, o poti asemana cu o calatorie. Cine ce zice de calatorii? :)
Calea pe care o parcurgem este cu mult mai interesanta decat orice inceput si sfarsit pentru ca ea este imprevizibila, ea este cea care trebuie descoperita pentru a ne intalni pe noi insine si a ne intelege destinul.
Voi ce fel de sfarsituri aveti? ;;)

Unknown said...

eh, sa ajungi la un curs de cont brit lit... de aftermodernism... books where you only have the beginning... they end, without an end... :P then you'll be happeh :)

Anonymous said...

Linkul luckydreamer.wordpress.com e expirat. Impulsivitatea m-a impins sa schimb linkul.. poate poti sa schimbi in blogroll, de vrei sa mai citesti ;)
click on my name here please

Anonymous said...

voila
http://sunt-am-pot.blogspot.com/2008/06/via-gmail.html