Thursday, June 26, 2008

Putina diplomatie!Niciodata nu mi-a placut sa fiu lingusita, nici laudata in exces sau « protejata » de adevar prin mici complimente false, si nici nu am apreciat oamenii care ar spune orice numai pentru a-ti intra pe sub piele.

Intotdeauna m-am bucurat sa am langa mine oameni deschisi, cu o perceptie realista si pregatiti oricand sa-mi dea un sfat sincer si o parere obiectiva (pentru ca de multe ori toti avem nevoie sa fim zdravan trasi de maneca pentru a ne observa punctele slabe).

Exista insa, anumite lucruri care nu se spun.. pur si simplu ! Conform unui cod nescris al manierelor ( dobandit prin educatie ), acestea sunt genul de lucruri pe care le pastrezi pentru tine, si oricat de putin sau de grav te-ar afecta, solutia e sa incerci sa le eviti sau sa le pui capat, nu sa le strigi in gura mare, pentru ca ele, odata spuse, anunta inceputul sfarsitului unei relatii, de orice fel ar fi ea.

Monday, June 16, 2008

Nu dau dedicatii!Nu, chiar nu dau. Asa ca data viitoare cand cititi un post de-al meu si credeti ca existenta voastra m-a afectat intr-atat incat sa scriu ceva pentru sau despre voi, aflati ca inca un sfert din cunostintele mele mai cred asta si ca toti va inselati.
Am decat 2 sau 3 articole scrise special pentru cateva persoane si culmea e ca unele dintre acele persoane nu s-au simtit niciodata. Mai mult decat atat, posturile mele mi se par destul de generale, pentru ca asa am si vrut sa fie, deci nu vad de ce v-ati da atata importanta.. E adevarat ca multe dintre ideile mele pornesc de la anumite situatii din viata in care poate sunteti implicati si voi, insa eu nu-mi povestesc viata, ci scriu niste generalitati care sa ma elibereze, odata scrise, si in care oamenii sa se regaseasca.
Asa ca putina modestie v-ar ajuta sa judecati lucrurile intr-un mod mai realist..

Tuesday, June 10, 2008

Schimb de roluri.In viata nu exista oameni mereu invingatori si nici oameni mereu supusi si gata oricand sa dea totul in favoarea celuilalt. pentru ca in timp, rolurile se schimba.
Si astfel, cei care candva obisnuiau sa detina controlul, iau acum pozitia de om umil, tocmai in fata oamenilor pe care candva i-au umilit poate, altii devin frustrati chiar fata de cei pe care nu au fost capabili sa-i cunoasca intr-adevar din cauza increderii prea mare in sine, iar cei care inainte acceptau nepasarea, lipsa de interes si egoismul celuilalt intr-o relatie, din prea multa iubire, sau macar din delicatete si bun simt, invata la randul lor indiferenta, dar si respectul de sine, pentru ca fiecare om are, nu numai o poveste, ci si o lectie de dat.


Sa nu te astepti sa fi tu singurul care inseala, care manipuleaza mintile celorlalti, cel care stie doar sa primeasca, fara sa ofere nimic in schimb, cel care nu o sa fie niciodata luat de val. chiar daca ti se pare acum ca lucrurile stau asa, ele nu vor ramane niciodata asa.

Vei avea si tu de pierdut, vei ramane si tu cu semnele unei cine-stie-ce iubiri naive si trecatoare, vei simti si tu lipsa oamenilor pe care n-ai stiut sa-i tii aproape, pentru ca cineva va avea intotdeauna grija sa echilibreze balanta.